Skitur i Rondane

Uke 6, 2016

Dag 1. Etter å ha parkert på Spidsbergseter gikk vi de 5 km Gråhødgbu. Det var ikke merket løype så da tåka kom var de vanskelig å holde kursen. Vi ankom hytta sent på kveld i mørke og da var det godt med en varm middag. 

Dag 2 gikk turen fra Gråhøgdbu til Jammerdalsbu, 20 km. Nydelige tur sørover forbi Stulshøgdin over Flågåmyrin og videre sørover over Kvannslåmyrin mellom Store Skinalia og Brentfjellet. Vi prøvde å gi Njord skyss på pulken men det var ikke lege av gangen han ville sitte der. 

Vel fremme på Jammerdalsbu ventet god middag i en koselig liten hytte. Dag 3 hadde vi medvind og suste de 20 km ned til Vetåbua på bare 4 timer! En nydelig kveld med måneskinn og stjerneklart.


De 20 km tilbake fra Vetåbu til Jammerdalsbu dagen etter, gikk derimot ikke på fire timer og ikke i susende fart... Med sterk motvind og mye oppoverbakke var det en drøy tur og vi var glade for å se hytta i skumringen dag 4. 

Dag 5 gikk turen tilbake til Spidsbergseter. Vi var godt slitne, men kviknet til da vi havnet i nypreppa skiløyper og badebassenget, badstua og middagen på Spidbergseter bare var noen kilometer unna. Turen ble avsluttet med en god natt i myk og varm hotellseng :-) 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

17.mars Livet er nå

Dagens test av SAGA - pulk

14.mars spor etter liv