MASSIV I sommer 2016

Sommeren (25.-31.juli)  2016 gikk vi (Njord, Majken og Bjørn Erik) første del  av Massiv.

Vi startet på Sota seter og gikk 24 km sørover langs Illvatnet til Nørdstedalseter. Vi erfarte fort at våte lav-dekte stein er glatte...
Etter en lang dagsmarsj ankom vi Nørdstedalseter og fikk en deilig varm dusj og god tre retters middag.


Dag 2 gikk turen vestover, 20 km til Sognefjellshytta. Det var en tøff tur med mye stigning, dårlig merking og dårlig vær. Ved ankomt til Sognefjellshytta var prio 1 et varmt bad før sen middag.Legg til bildetekst
Her hadde vi hviledag der grottene i Dumdalen/Bøverdalen ble utforsket, med guide.
Dag 4 gikk turen videre til Fanaråken 11 km, der vi hadde guide over breen. Vi ankom i sol til en storslagen utsikt, men etter bare 10 minutter kom snøen og null sikt. Det ble en koselig kveld med kun 6 personer på hytta og god betjening med blant annet nystekte kanelboller.

Dag 5 gikk turen ned på baksiden av fjellet gjennom Helgedalen mot Turtagrø.


Her inntok vi lunsjen vår og fortsatte opp Gjesingendalen og den noe utfordrende Stølsdalen der et ble en del klyving. Etter 24 km og mye opp og ned  kom vi frem til den selvbetjente hytten Stølsdalen. Her ble det velfortjent hviledag dag 6.


Dag 7 gikk turen 13 km nordover tilbake til Nørdstedalseter. Turen over Liabreen ble mer dramatisk enn forventet da tåka kom og vi mistet merkingen. Etter mye leting, bomturer og frustrasjon fant vi rett spor og da vi kom trøtte og våte ned til Nørdstedalseter, var det deilig med en varm dusj og middag. Njord syns nok turen hadde vært lang nok nå.Etter en god natts søvn tok vi fat på turens siste dag, dag 8. Her gikk vi fra Nørdstedalseter til Fortunsdalsbreen der bre-guiden ventet på oss. Njord var fornøyd med å nyte turen godt plassert i sekken til Bjørn Erik. Bre-guiden første oss trygt over breen og fortalte spennende historier blant annet om Heksegryta, en liten innsjø på breen der vannet så ut som det kokte (gassutslipp).
Vel "i land" på andre siden gikk vi gjennom steinrøys før sola plutselig tittet fram etter 7,5 dagers fravær. Vi fikk på oss de helt reine shortsen  ny-innkjøpt for denne turen. Da vi til slutt etter 24 km så Sota seter i bunden av dalen var det både godt og litt vemodig at vår første Massiv -tur var gjennomført. Belønningen var en god middag med lokalprodusert mat på Sota seter og en hyggelig kveld i peisestua med bre-guiden vår.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

17.mars Livet er nå

Dagens test av SAGA - pulk

14.mars spor etter liv