28. februar – med vinden i ryggen og sola i ansiktet

Jeg våknet igjen i løpet av natta ved at vinden rusket i hytta. På morgenen hadde det ikke blitt bedre, hele hytta ristet og vinden ulet. Jeg tok det med ro og tenkte at det kanskje ikke er forsvarlig å gå over fjellet og dette må bli enda en hviledag på Rondvassbu. Men etter hvert som sola kom frem føltes det plutselig ikke så ille. Det skulle blåse ca 15m/s fra nordvest så jeg ville få vinden i ryggen. I tillegg var det to nødbuer underveis og det var nok snø over fjellet til at jeg i verste fall kunne grave med ned. Så jeg dro av gårde i halv ni-tiden. Og for en dag vi fikk, Frøya og jeg. Med vinden i ryggen og sola i ansiktet og snø under skia, ja da var bare livet utrolig herlig.Frøya koste seg med å fange snøflakk som blåste av skaren og bortover fjellsidene. Vi gikk alene hele dagen på store hvite vidder i lettgått terreng.


 Eneste ulempen var at det var for kaldt å stoppe og jeg fant ikke le noe sted, så vi måtte småspise i farta. I ett-tiden fant jeg en åpen bu (også kaldt Eldåbu) der jeg kunne sitte og spise lunsjen min. Man kunne overnatte for 100kr men bua var ikke helt tett og det var en del snø inne, men det var i det minste le.Jeg valgte nå å gå videre til DNT sin Eldåbu, der både tak og vegger er tette. Et par kilometer fra hytta møtte vi på Trolløypa, som var oppkjørt med scooter. Skikkelig luksus å både ha spor og ikke måtte navigere.Rett før hytta møtte jeg paret fra Rondvassbu, de hadde overnattet i annekset på Eldåbu og vært der hele dagen. Så da jeg ankom hytta litt over tre var hytta både lun og det var litt drikkevann i bøtta. I morgen går turen videre mot Gråhøgdbu, først sørvest og deretter rett vest. I følge Yr blir det sol og lite vind. Det er bare å glede seg til enda en dag på fjellet.

Kommentarer

 1. Følger spent med på denne spennende fotellingen
  Husk solkremen Majken ��⚱☉��

  SvarSlett
 2. Jepp, den trengs jo heldigvis nå 🌞 smører meg godt 👍

  SvarSlett
 3. Bra dere har hatt en fin dag! Edith hilser til Frøya og håper hun får være med på neste tur (i pulken)

  SvarSlett
  Svar
  1. Frøya vil veldig gjerne ha med Edith neste gang, mulig det blir en del pukka ja 😉

   Slett
 4. Det ser fantastisk ut!!☀️☀️☀️

  SvarSlett
 5. Her i vest er det også lite snø. Vi synes dere er skikkelig tøffe og følger med.
  Nemo lurer på om Frøya får sove med deg i hyttene eller om hun må sove et annet sted?

  god tur videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Inger Kristin, Frøya sover med meg. Noen hytter må hunden ligge i uthus men... vi bør i anneks på de fleste og har ikke møtt noen med allergi. Tror Frøya har erobret en del hjerter på denne turen 🐶❤

   Slett
 6. Helt fantastisk. Veldig heldig lapphund 👍🏼

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror Frøya er i paradis 🐶❤

   Slett
 7. ♥ du er en helt! 1 uge nu, tillykke ♡

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

17.mars Livet er nå

Dagens test av SAGA - pulk

14.mars spor etter liv