1.mars – topptur i solnedgang 

Årets første vårdag ble avsluttet med en magisk topptur i solnedgangen over Ringebufjellet.Men det var jo ikke det dagen startet med. Etter en rolig morgen vi oss avgårde fra Eldåbu i halv ti-tiden. Jeg visste at etappen til Gråhøgdbu skulle være betydelig enklere og gå raskere enn de tidligere etappene. Vi skulle fortsette Trolløypa som vi så vidt kom inn på dagen før, siste kilometrene til Eldåbu. Den første timen gikk i lett motbakke i scooterspor, men solen i ansiktet.
 Jeg møtte tidlig de to guttene som hadde gått av på Hjerkinn stasjon sammen med meg. De hadde hatt en fin uke, men også slitt noe veldig med lite snø. De hadde måtte hjelpe et par som hadde dettet i elva ved Grimsdalshytta etter en snøbru brast. Det hadde vist vært veldig dramatisk, men de hadde gått bra til slutt.

 Jeg fortsatte sørvestover mot Gråhøgdbu og etterhvert gikk scooterspora over i preparert skiløype.Frøya storkoste seg i lett gåtte løypene og hadde overskudd til snøbading og lek.


Etter lunsj måtte jeg passere veien fra Venabygd, før løypa gikk et par kilometer i slak motbakke til hytta. Fremme på Gråhøgdbu fant jeg meg en plass i sola der det ble tid for kaffe og sjokolade.


Etterhvert ankom to hyggelige damer som det viste seg jeg skulle bli godt kjent med i løpet av kvelden. Men først ble det altså topptur til Storgråhøgda 1390moh, der Frøya og jeg først nøt solnedgangen fra toppen og deretter kjørte ned fjellsiden mens sola gikk ned. Magisk!Vel inne på hytta ble det middag og damene, Signe og Kjersti bød på Cognac hvilket resulterte i skravling hele kvelden. Veldig hyggelig.

Fornøyd med årets første vårdag, la jeg hodet på puta og sovnet.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

17.mars Livet er nå

Dagens test av SAGA - pulk

14.mars spor etter liv