4.mars – 50 nyanser av hvit

På morgenen var det yr i lufta og hadde snødd 20 cm i løpet av gårsdagen og natta. Fjellet var kledt i 50 nyanser av hvit.


Vi kom oss av gårde i 8 – tiden og begynte oppstigningen fra hytta og over fjellet. Frøya slapp ikke unna hverken snø-drakt eller potesokker. Med liten kropp og stor manke ble hun døpt til dagens «fjell-løve».Med nysnøen oppe på skaren var føret godt, men tidvis tungt når jeg datt gjennom skaren. Det var lite sikt over fjellet og da var det godt å vite at hele løypen hadde staur. Etter hvert som vi kom over toppen og terrenget ble flatere og noe utfor ble sikten bedre.


I halv ett-tiden fant vi et bekkeleie der vi gravde oss en grop i le for vinden og nøt den varme lunsjen. Nudler med beef yerkey. Man kunne så vidt se sola som en rund ring på den hvite himmelen som gikk i ett med den hvite snøen terrenget. Det eneste som brøt hvit nyansene var de små grantrærne og buskene som tittet opp her og der.Vi ankom Vetåbu i to-tiden og okkuperte sikringsbua, som er hundehytta.


Her ble det fyrt opp i ovnen på kjøkkenet og i peisen på stua. Deretter gikk turen til hovedhytta for å skrive seg inn i protokollen og sjekke ut proviantlagret. Det var til stor glede å oppdage at her solgte de både potetgull og kaffe latte! Ettermiddagssnacksen var reddet. Etter å ha fylt opp vannbøtta og ved lageret ble det en liten hvil foran peisen.Nå går dagen mot hell og snart blir det middag. Det er solcellepanel på hytta, så det er faktisk også mulig å strikke utover kvelden. Lesing blir det lite av da jeg ble ferdig med boken min i går.


I morgen går turen videre til Djupslia. Der har jeg ikke vært før men har blitt fortalt at det er en meget hyggelig hytte.

Kommentarer

 1. Det ser ud som en rigtig god dag - flotte billeder. Hyg jer i aften :)

  SvarSlett
 2. Fin mandagstur for deg dette, også kom du frem til hytte med kaffelatte og potetgull.
  Dette må jo bare bli en trivelig kveld.
  Kos dere. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk 😘 klem fra to med magen full 😊🐶

   Slett
 3. Hav en rigtig god aften.
  Her mod syd har vi regn og kuling.
  Knus til jer begge

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak far, den var dejlig. Her til morgen sner det let, men solen er på vej frem. Det bliver nok en fin dag😊🌞

   Slett
 4. Smukke billeder, søde Majken. Frøya er så fin i sin dragt. Håber det går godt med strikketøjet. Knus

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak søde Hanne fra os begge 😘
   Det får fremover med strikketøjet nu som bogen er "oplæst". Men mulig det kun bliver ferdig en undertrøje på denne turen...

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

17.mars Livet er nå

14.mars spor etter liv

11.mars Mye vær