12.mars kuling + telt = ikke sant

Etter en god natts søvn gikk jeg fra Imingfjell i halv ti-tiden. Ifølge yr skulle det være kraftig vind, heldigvis medvind og ganske pent vær. Det var derfor en gledelig overraskelse å starte turen i svak vind og nesten sol. Det viste seg at dagens  løypa ikke hellere var kvistet, så det ble enda en dag med kart, kompass og GPS. De første tre kilometerne var kraftig  motbakke og det ble skikkelig polarfarersteg oppover fjellsiden.

I terrenget rundt Imingfjell og Lufsjå som var dagens mål kjennetegnes av snille fjell, lange vann og mye snø. Fjellene er snille i den forstand at de er myke hauger og åser mer enn bratte fjell. På grunn av den store mengden snø er alt bare hvit, og alle stein og busker er borte under det hvite teppet av snø. I tillegg er det mange (lange) vann der snøen ligger som et flatt hvit teppe. Kort oppsummert: det er lite kjennetegn og holdepunkter å orientere  ut fra. Heldigvis var været relativt bra og sikten god slik at jeg kunne holde kompasskursen over lengre strekninger.  GPS er dog god å ha for å sjekke kurs og posisjon innimellom.


Etter den noe slitsomme starten på turen tok vi oss en lunsjpause. Siden vinden som hadde glimtet med sitt fravær, plutselig hadde dukket opp med stor styrke måtte jeg grave en sittegrop og bruke pulken som legjerde. Det var likevel ikke lunt  nok til å sitte lengre enn det tok å kaste i seg dagens varme lunsj.

Etter pausen fortsatte det oppover, men i noe slakere terreng. Frøya hadde i dagens anledning fått fritak for både supermanndrakta og potesokker og var i godt humør med mye lek og utforskning på denne delen av etappen. Sikkert også godt fornøyd av mitt noe labre tempo i  motbakkene.


 Vi så ingen dyr under dagen men derimot ferske spor fra en reinsdyrflokk, fjellrev og rype. Vel oppe på omkring 1300moh blåste det den kulingen yr hadde lovet. Og den fulgte oss ned et skaret og over vannet Lufsjå der boblejakka måtte på. Lufsjåvannet er nesten 4km langt og det føltes som en liten uendelighet fra at jeg kunne se hytta til vi faktisk  var der.


Men det var nesten med lykkefølelse jeg åpnet døren til hytta og viste at jeg skulle sove der i natt og ikke i telt i kuling og 13minusgrader. Straks etter ankomst stakk en fyr hodet ut døren og så at hytta lunken og der var varmt vann på ovnen. Digg. Proviantkamret var vel utstyrt og jeg fråtset i  sjokoladekjeks til forrett og dessert, og joikakaker til middag. Bloggen ble skrevet i lyset fra et stearinlys, mens vinden ulte ute rundt hytteveggen. Kveldshimmelen var klar og dekket av et nydelig stjerneskue og morgendagen skal visstnok by på sol fra en skyfri himmel og så en liten kuling da.

Kommentarer

 1. Utrolig Stolt av deg Majken.

  SvarSlett
 2. Flot skildring af turen.
  Følger dig trofast på din gps og dejligt med din medvind.
  God tu imorgen og 1000 knus fra farmand

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak søde far. Det er dejligt at ha dig med 😍

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

14.mars spor etter liv

17.mars Livet er nå

16.mars Fra granskog til høyfjell