15.mars en snørik dag

Jeg våknet tidlig av vinden ulte i tømmerveggene. Ute snødde det og det skulle det fortsette med på resten av dagen.


 Etter en kaffekopp på senga var det tid for  å hente vann. Her på Øvre Fjellstul  var ett åpent i bekken så jeg spente på meg skia og fylte flasker, kopper og kar. Vel inne igjen fyrte jeg opp i ovnen og tilberedte frokostgrøten.


Denne dagen ble det blandet i både  muslibar og mandler. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli litt matlei på både grøt og det meste annet av maten som ut lite tyggemotstand og stort fravær av frukt og grønnsaker. Men grøten her til morgen  ble faktisk helt utmerket med de ekstra ingrediensene.

Med tett snø og kraftig vind fra sør var skia parkert denne dagen.


Frøya og jeg koste oss med hvile, strikking, fyring og så selvfølgelig sveler. Innimellom ble det flere turer ut for å hente ved og vann eller bære trekke luft, men de ble relativt korte på grunn av været. Jo nærmere kvelden kom desto våtere ble snøen og til slutt kom det mest som yr. Dagen ble avsluttet med et herremåltid med ris kjøtt fra det tørka kjøttlagret mitt som nå har nådd  bunnen. Men med en kveld igjen skal jeg nok overleve på potetstappe og sopp. En tur ut etter middagen i tusmørket viste at skydekket holdt på å sprekke opp og senere var det stjerneklar nattehimmel . Det lover godt for  morgendagen.

Kommentarer

  1. Hyg dig på hytten. Sikker på du får godt skiver imorgen.
    Knus til jer begge
    Stig

    SvarSlett
  2. Godt I snart er hjemme! Jeg må ha' lært at lave sveler 😋 mmmums! Håber føret arter sig til de sidste bakker 🧡

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

14.mars spor etter liv

17.mars Livet er nå

16.mars Fra granskog til høyfjell