5.mars - avmarsj

Etter noen litt hektiske minutter på Asker stasjon for å prøve å finne ut av hvor den 40 kg tunge pulken skulle inn i det ganske lange toget, kom vi endelig på plass og på vei.

Frøya og jeg ble plassert bakerst i toget og nøt turen med fersk brød, varme og strøm. Luksus vi ikke kommer å oppleve de neste par ukene. Ute skinner sola fra en blå himmel på et snødekt landskap. Om 3.5time er vi på Haugastøl der fjellet venter. Det er meldt fint vær med sol, lite vind men 13 kuldegrader i natt så det blir lite tid til avklimatisering.

Sommerfuglene i magen har vært der noen dager men skaper nå mer spenning og forventning enn stress.

Vi kom oss av toget på Haugastøl og sto plutselig mitt i fjellheimen. Etter å ha satt på satelittsenderen, spent  på skia og pulken gikk turen ned på  Sløddfjorden der planen var å gå mot Krækkja. Men etter å ha gått en halv times tid og lest skilt med advarsel om usikker is på regulerte vann, ble ruta lagt om til å gå om Tuva istedenfor Krækkja.


 Første møte med fjellheimen  var ikke til å klage over. Sol, vindstille, puddersnø og måne.

I halvsekstiden stoppet vi for å slå leir på en liten høyde på Ustevatnet. Teltet ble satt opp, liggeunderlagene brettet ut og primusen fyrt opp.  Etter middag sloknet Frøya på reinsdyrskinnet. På tross av en kort skitur har det vært mye inntrykk for en Lapphund jente på snart 2år (imorgen).

Det er kaldt ute og klar stjernehimmel, men i teltet er det lunt, og med mat i magen, lydbok i ørene, er livet faktisk helt ok 😊
Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

14.mars spor etter liv

17.mars Livet er nå

16.mars Fra granskog til høyfjell