6.mars drømmedag og bursdag

Etter en noe kjølig og vindfull natt våknet vi til sol og nesten vindstille og Frøyas 2års bursdag. Frokosten ble inntatt med utsikt til Hallingskarvet.


Etter å fulgt et scooterspor et stykke bratt oppover lia snudde sporet i en renne med overhengende snøskavler. Vi måtte ta en liten sløyfe for å unngå snøskredfaren men kom omsider opp på høyfjellet etter mye slitt. Hvite vidder så langt øyet rekte og sola hadde begynt å varme i ansiktet. Helt nydelig, helt perfekt. Helt inntil jeg oppdaga at kompasset mitt hadde fått solstikk og viste nord mot sør eller øst alt etter som. Å gå på fjellet uten kompass føles ikke greit selv Om jeg har GPS. Men gå måtte vi så foreløpig løsning ble mobilkompass og Gps’en. Etter en halv times tid datt vi inn på kvistet løyper å da kjentes det ganske trygt. Lunsjen ble inntatt på nesten 1300m høyde med sol og fortsatt vindstille.


Da vi ankom Tuva turisthytte I tretiden satt folk satt ute med pils og kaffe. Inne i kiosken solgte de til min lettelse kompass, til og med med termometer. Helt perfekt siden jeg også hadde klart å ødelegge mitt eget på starten av turen. I dagens anledning ble det også vaffel og kaffe og prat i hytteveggen med hyggelige folk. Etter en times tid forlot vi Tuva og gikk videre sørover mot Heinseter.


Vi slo leir ved en liten sørvendt topp. Gradestokken viste-12c da vi forlot Tuva og kaldere skulle det bli. I løpet av kvelden sank temperaturen til 15kuldegrader og det er meldt helt ned mot-18c. I kaldeste laget for min del, men med dobbelt lag ullundertøy genser og lue håper jeg på noen timers søvn. Ute er det stjerneklart og måneskinn. En drømmedag på fjellet som viser seg fra sin vakreste side. Jeg takker bursdagsbarnet for at hun har vært så snill i år. 

Kommentarer

 1. Go' vovse 🧡🐾 og Erik har spottet Tuvaseter på sit kort fra 1965!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk! Det er godt nogen har kontrol 😉

   Slett
 2. Dejligt at I har både sne og sol.
  Vaflen er jo ren luxus.
  God aften og nat.
  Knus
  Stig

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

14.mars spor etter liv

17.mars Livet er nå

16.mars Fra granskog til høyfjell