7.mars Det vakreste 

Natten ble bedre enn fryktet til tross for bortimot 18 kuldegrader. Jeg våknet med kalde tær men da jeg slo opp teltduken og så ut var kulda sekundær. Det var det vakreste jeg noen gang har sett. Fjellet lå badet i et gulaktig lys, med et tynt lag dis over de urørte viddene så langt jeg kunne se. Og det var total stillhet.


Etter hvert fikk vi pakket pulken og kommet av gårde. De første timene gikk vi med solen i ansiktet som varmet godt i det kalde været. Strekningen mot Heinseter er kvistet og scooterkjørt, men siden setra ikke er åpent enda er det få som går løypa og de som gjør er telt-folk.

Vi møtte først to damer og deretter en mann som stoppet og slo av en prat mens jeg hadde stopp for å skifte fra langfeller til kortfeller. Langfeller er utrolig bra når man drar pulk og det er motbakke men det går usannsynlig tregt bortover og blir at man må gå i nedoverbakkene. Etter felle-prat- og lunsj-stoppen gikk turen over siste kneika før løypen gikk nedover den siste kilometeren til Heinseter. Her slo været om til skyet, mer vind men også ganske mye mildere. Etter Heinseter var det en lang oppoverbakke og så flatet det mer eller mindre ut. Jeg så på kartet at det skulle være en gapahuk ved elva og tenkte gå innom. Det viste seg å være en av fjellstyrenes åpne koier. Det var mye snø i hytta men det var også ovn og massevis av ved. Fristelsen ble for stor, spesielt med utsikten til å ligge i et kaldt telt i snø og vind, så vi gravde fram døren og kom oss inn i koia. Etter å ha måkt ut snøen som hadde kommet seg inn gjennom en sprek i taket fikk jeg fyrt opp i ovnen.
Noen timer senere satt jeg med en kopp varm kakao og ventet på de nystekte scones som sto på ovnen og angret absolutt ikke på valget. Ute ulte vinden og snøen føyk, men inne var det lunt og dufta av nybakst.     

Kommentarer

  1. Dejligt at du fik varme og hygge i hytten. Så fik teltet jo også en lille pause.
    Fortsat god tur og pas på dig selv og Frøya
    Knus
    Stig

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

14.mars spor etter liv

17.mars Livet er nå

16.mars Fra granskog til høyfjell