8.mars MOTvind

Etter en god natts søvn, der jeg sovnet tidlig god og varm, våknet jeg også tidlig. Etter å ha fyrt i ovnen la jeg meg tilbake i soveposen med lydbok og en kaffekopp. Det var meldt snø og mye vind men en gløtt ut av døren noen timer senere viste delvis sol og noe vind.
På grunn av nysnøen og temperatur omkring nullpunktet måtte Frøya pent ta på seg supermanndrakta. Men ute i snøen var hun like bli og startet dagen med et snøbad.

Det startet fint men etter hvert ble noe vind til mye vind. Og det rett i mot. Når det i tillegg kladdet seg med 10cm snø under skia, vil dere som fulgte meg på kartet ha sett at det ikke akkurat gikk fort fremover. Heldigvis hadde jeg akkurat før avreise vært på en tilsvarende skitur i kladdeføre, noe som hadde resultert i at jeg tok med felleglider i siste liten. Det ble det redningen på en skitur som kunne ha blitt veldig slitsom.
Jeg krøp bak en stein for å få litt le fra vinden som nå bare het blåst til fornavn, og fikk impregnert skia og kastet i meg en scones og litt varm saft. Det ble snart klart at det ikke var ideelt å slå opp telt i så kraftig vind, våte klær og en våt hund, så vi la kursen mot Rauhelleren. Det ble mange pauser underveis, der hver kilometer føltes som 3. Etter 5 timer var vi endelig fremme. Det var så vidt man kunne se taket på selvbetjeningshytta som var begravd i snø. Vel inne slo en varme imot meg og to tyske menn stakk ut hodet fra stua og lurte på om jeg ville ha hjelp og te. Ja takk, til begge deler. Vel inne fikk vi skiftet klær, fikk te og laget lunsj. Kvelden ble tilbrakt foran ovnen i stua i hyggelig selskap. DNT hytter er ikke det verste man har når været på fjellet viser seg fra sin røffere side. Alternativt, å spise Bamsemums i teltet som en klok kompis foreslo. Jeg vil avslutte med et dikt jeg fikk av områdelederen min i DNT, Knut A. Nielsen som skrev i 1999.
I dag vil ikke mine og Frøyas spor i snøen være synlige i 7 dager, kanskje ikke engang i 7 minutter. 

Kommentarer

 1. Kære Majken.
  Tusind tak for en indlevende beretning fra det barske nord.
  Klem og tanker til dig og Frøya fra mig

  SvarSlett
 2. Men du 🧡 sætter så mange andre spor med dit mod på eventyr!

  SvarSlett
 3. Kære kusine
  Det ser dejligt ud. Smukke billeder :o)
  God tur - knus Katja

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

14.mars spor etter liv

17.mars Livet er nå

16.mars Fra granskog til høyfjell